Açıklanan Yangın Çıkış Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

örneğin önüne cenahıcı özdek yığılma ihtimali olan bir duvarla, bu riziko olmayan örekın ihtiyacı birbirinden değişikdır. Geniş ve çok kullanımlı alanlarda “stat ve hastane üzere” aynı anda ihtimal onlarca kişinin kapıdan yazılmak isteyeceği alanlarda çift kanatlı baplar henüz münteşir kullanılır.

Türkiye’bile domestik yönetmeliklere göre hangi yapılarda yangın kapısı istismar etmek zorunludur bakacak olursak;

yangına karşı önlemlerin allıkınması zorunludur. Bu yönetmelik kapsamında yukarıda anlatım tamlanan noktalarda mukannen süre ısı ve kıvılcım intikaline dayanabilecek yangın kapıları kullanılır.

Özel laboratuvarlarda test edilmiş ve belgelenmiş olan kapılar çelik sac levha ile tasarlanmıştır. Tütün ve sızdırmazlık özelliği olan kapılar sayesinde ivedi durumlarda binanızın emniyetliğini katkısızlayabilirsiniz.

Please be aware that this might heavily reduce the functionality and appearance of our kent. Changes will take effect once you reload the page.

Baplar paletlerde gönderme edilmektedir. Her palette 15 öğür biricik kanat kapı sevk edilebilir. Kasaların bile monte olması önemlice taşımalık avantajları sağlamaktadır.

Özel olarak yurtdışından ithal edilebileceği gibi; yurtiçinde görev veren uluslar arası kuruluşlardan da yangın bapları temin edilebilir.

Yangın kapısının (evgin çıkış kapısının) bel kemiği amacı olası bir ivedi durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide binalmasını sağlamaktır. Aynı zamanda binanın bir merhametsizndaki yaman, yangın, tül vs. kabilinden durumlarda bir anlamda yalıtım sağlayarak bu aksi koşulların diğer katlara geçişini dikilmek veya kabil başüstüneğu kadar geciktirmektir.

Yangına dayanıklı bapları ve çerçeveleri temelı lisanları ve sertifikaları almış yetişmek zorundadır. Bu kalite standartları il olarak Türk Standartlarıdır eğer yoksa, USA NFDA 80 standartı, EN ve CE standartları baz kızılınabilir bunun dışında mevkiçe yayınlanan yönetmeliklere makul olmalıdır.

Yangın kapısı fiyatları ürün özelliklerine ve kalitesine göre tadil göstermektedir. Hediyeı etkileyen ana etken kapının felakete peklik seviyesidir. Bu nâre peklik seviyesi de bu konuda yetkilendirilmiş olan TSE üzere sertifikasyon ve belgelendirme üretimları aracılığıyla yapılan testler sonucunda belirlenmektedir.

Kapı ilişkilantı parçaları yangına dayanıklı malzemeden üretilmiş olmalı ve sertifikalandırılmış olmalıdır. Kapı kilit parçaları menteşe ve kilitler buna dahildir. Yangın esnasında kapı genleşir ve buda parçaların birbirini sıkıştırmasına sebep evet.

Emniyet: Evgin çıkışa yardımcı olan baplar kilitlenme mekanizmasına mevla olmamalıdır. Evgin durumlarda Yangın Çıkış Kapısı kapıların her an celi olması insanların çıkışını kolaylaştırır.

Yangın bapsı kilidi kapıların en önemli aksesuarlarından biridir. Bapnın spontane kapanmasının peşi sıra kilit devreye girer ve kötü ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi kızılır. Bu önlem bapnın kesifı sıkıya kapanmasını sağlamaktır.

Yangın merdiveniyle alakalı olarak müteallik yasa düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da baz tuzakınmaktadır. Buna gereğince yangın merdiveninin çizimini yapan düşüncemcıdan çaldatmaışan her bir personele kadar bütün her insanın yangın merdiveni standartları göre hareket etmesi ve muktezi çalışmaların da buna bakılırsa strüktürlması gerekmektedir.

Report this wiki page